Zo betaal je snel en eenvoudig bij de pomp!

Datum

betalen tanken

Niets zo irritant als die lange rij voor de kassa bij het tankstation. Je wilt gewoon snel tanken, betalen en weer door, toch? Veel mensen kiezen nog voor het gebruik van een bankpas of contant geld als zij willen afrekenen. Maar er zijn gelukkig veel snellere manieren om te betalen voor je tankbeurt. Namelijk via een tank-app. Laten we de meest voorkomende betaalmanieren met elkaar vergelijken. Na het lezen van dit artikel wil je nooit meer zonder een tank-app!

Inhoudsopgave

 1. De traditionele bankpas
 2. De betaalmethode van Apple Pay
 3. De tankpas
 4. Tanken met een app

De traditionele pinpas

De pinpas, misschien wel het meest gebruikte betaalmiddel. Bijna iedereen heeft er wel een en het gebruik ervan is gratis. Het wordt al wat ingewikkelder wanneer je je zakelijke pinpas gebruikt om te tanken. Ondernemers raken geregeld hun tankbonnen kwijt. Dit kan vervelend zijn, omdat er dan geen btw meer kan worden teruggevorderd. Daarnaast heeft het gebruik van een pinpas bij een tankbeurt nog twee grote nadelen. Ten eerste moet je vaak in de rij staan om af te rekenen. Ten tweede kan je met een bankpas geen gebruikmaken van extra kortingen op brandstof via spaarsystemen

De betaalmethode van Apple Pay

De mobiele betaalmethode van Apple Pay heeft de laatste jaren een opmars gemaakt. Met deze dienst kan je je portemonnee gerust thuis laten. De eerste jaren leverden betalen met Apple Pay bij een tankstation vaak problemen op. Je kan het middel namelijk alleen inzetten als je contactloos kan betalen. Met name onbemande tankstations hadden vaak nog niet de mogelijkheid om op deze manier af te rekenen. Door de jaren heen zijn er steeds meer betaalzuilen waar dit wel mogelijk is. Echter, kan je altijd ook tankstations tegenkomen waar het niet mogelijk is om contactloos te betalen met Apple Pay. Dus waar je dankzij het succes van contactloos pinnen gewend bent geraakt dat je bij allerlei winkels fluitend kunt betalen als je portemonnee thuis hebt gelaten, krijg je met Apple Pay stress als je een tankstation moet vinden om te kunnen betalen. 

Bijkomend nadeel van Apple Pay is er voor zakelijk gebruik: er wordt geen maandelijkse factuur opgemaakt dus je mist het voordeel van alle bonnen op één verzamelfactuur, zodat de boekhouder maar één boeking per maand hoeft te doen.

apple pay tanken

De tankpas

De problemen van de bankpas worden opgelost door de tankpas. Allereerst zal je hiermee altijd over alle tankbeurten de btw kunnen terugvragen, omdat er maandelijks een online factuur wordt gemaakt met alle transacties van de afgelopen maand. Ook nemen administratiekosten af, omdat de boekhouder maar één factuur per maand hoeft te boeken in plaats van vele losse tankbonnen. In tegenstelling tot betalingen met een bankpas, worden er vaak wel extra kortingen of spaarpunten gegeven als er gebruik wordt gemaakt van een tankpas. Alhoewel de extra kortingen in sommige gevallen voordeliger zijn dan de kortingen die pomphouders zelf op de adviesprijs geven, is dit niet altijd het geval.

Helaas is het gebruik van de meeste tankpassen niet gratis. De meeste aanbieders werken met een maandelijks bijdrage per tankpas, wat met aanvullende diensten flink kan oplopen tot wel €95 per pas per jaar. Naast de vaste kosten van de tankpas, is de fysieke pas voor sommigen niet zo praktisch. Je moet hem ergens veilig opbergen en toch altijd bij je hebben. Gelukkig regelen Nederlanders steeds meer zaken, zoals tanken, via hun smartphone en verminderen daarmee ook de kans op fraude.

Tanken met een app

Tank-apps bieden veel gemak voor wie snel wil tanken zonder gedoe. Wachten op een toegezonden pas is verleden tijd, evenals pasfraude.  Daarnaast wordt het tanken zelf een stuk gebruiksvriendelijker. Met tank-apps betaal je snel en makkelijk vanuit je auto. Aangekomen op het tankstation selecteer je het pompnummer en het gewenste bedrag en betaal je vervolgens direct in de app. Je staat dus nooit meer in de rij voor de kassa te wachten om af te rekenen. Door mobiel te tanken heb je ook nog eens 24/7 een duidelijk transactieoverzicht. Ook voor ondernemers is er een handige oplossing die fiscusproof is: je kunt namelijk zowel alle tank- als parkeertransacties op één maandelijkse factuur krijgen! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

De belangrijkste voor- en nadelen per betaalmethode nog even op een rij:

De traditionele pinpas
Voordeel:
Geen extra kosten voor het betalen met de pas
Nadeel:
Je staat (lang) in de rij bij de kassa
Je kan vaak geen gebruik maken van handige spaarsystemen

Apple Pay
Voordeel:
Je hebt altijd je pinpas digitaal in je ‘broekzak’
Nadeel:
Als je niet contactloos kan betalen dan kan je er geen gebruik van maken
Je hebt niet meteen een overzicht voor zakelijk gebruik

De tankpas
Voordeel:
Je kan gebruik maken van handige kortingen
Je hebt wel een handig overzicht voor zakelijk gebruik
Nadeel:
Je staat (lang) in de rij bij de kassa
Er zitten kosten aan het gebruik van een tankpass

Tankapp
Voordeel:
Je betaalt snel via een app, wachten in de rij is verleden tijd
Je hebt een handig overzicht van al je transacties
Nadeel:
Uitzoekwerk welke tankapp het beste bij je past. Geen zin om een app uit te zoeken? Probeer dan zeker de app van Ease2pay! Makkelijk, goedkoop en snel. 

Bekijk welke betaalmethode het beste bij jou past. 

Onze tank- en parkeerapp is te downloaden in de Appstore en Google Play Store!

Meta titel: Betaal snel en goedkoop bij de pomp in 2023! – handige tank-app

Metabeschrijving: Nooit meer in de rij staan bij het tankstation, bekijk snel de voor- en nadelen van verschillende betaalmethoden.  

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  Voornaam

  Achternaam

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  nl_NLNL

  Neem contact op

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   Voornaam

   Achternaam

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht