fbpx

Frequently Asked Questions (FAQ)

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de Pay010 naar Ease2pay overgang.

Doordat het “geen transactiekosten concept” wordt uitgebreid naar heel Nederland en niet alleen Rotterdam is er een andere app die werkzaam is in heel Nederland.

De iOS app download je in de Apple Store → https://apple.co/2SBJHtX

En de Android versie download je in de Google Play Store→ http://bit.ly/2PtXR1w

Voor al jouw vragen en feedback kan je contact met ons opnemen. Open hiervoor de app en klik linksboven op jouw account. Klik op Help>>Contact. Daarnaast kun je ook contact opnemen via support@ease2pay.nl

Betalen

In de app zit een tegoed waarmee je betaalt. Met iDeal kun je 24/7 eenvoudig je tegoed ophogen.

 1. Open de app
 2. Druk rechtsboven op je tegoed
 3. Druk op Saldo ophogen
 4. Kies het bedrag
 5. Druk onderaan op iDeal, selecteer jouw bank, druk op Saldo ophogen, en volg de stappen in je bankieren app

Nee, het is alleen mogelijk om aan het begin van de transactie te betalen.

Het downloaden en betalen met de app is gratis, je betaalt dus alleen het parkeergeld of de brandstof.

Je gebruikt iDeal om je tegoed op te hogen. Wanneer je in de mobiel bankieren-app van je bank ‘betalen zonder bankpas en/of reader’ nog niet hebt ingesteld heb je steeds een reader met bankpas nodig. Bij veel banken kun je een maximaal bedrag instellen dat je kunt betalen zonder bankpas en/of reader. Stel dat in op een bedrag waarmee je je tegoed wil ophogen zonder bankpas en/of reader te gebruiken.

Account

Open de app. Druk op Starten met Ease2pay>Ik ben al klant>Login met E-mail  en druk rechtsboven op Wachtwoord vergeten. Volg daarna de stappen in het scherm.

 

Of klik hier vanaf een laptop/computer om het wachtwoord te herstellen.

Je vindt je kassabon in de app terug onder “Transacties”

Je kunt hier makkelijk inloggen vanaf een laptop/computer. Daar vind je een transactieoverzicht dat je kunt downloaden (en printen).

Wij vinden jouw privacy erg belangrijk daarom beslis jij zelf of jij je gegevens deelt of niet. Dit vind je terug in de app onder je Account>>Instellingen> Deel gegevens. Wanneer je je gegevens deelt met de verkoper, dan profiteer je automatisch van kortingen.

Open de app en ga naar “Auto’s”. Klik op “Voer een voertuig toe” en voer het kenteken in. Klik op “Bevestig”.

Open de app en ga naar “Auto’s”. Beweeg het kenteken naar links en druk op “Verwijder”.

Open de app en druk op “Start”. Druk op het kenteken. Druk daarna op “Wijzigen”. In het volgende menu kan je een ander kenteken kiezen of eentje toevoegen.

Ja dat kan. In het menu “Transacties” kan je per transactie aangeven of deze sessie privé of zakelijk was. Daaronder kun je meteen een notitie toevoegen. Hiermee kan je makkelijk bijhouden op welke klant of project de parkeersessie declareert.

Tanken

 1. Open de app wanneer je op het tankstation bent
 2. Kies bovenin het menu voor de optie “Tanken”
 3. Kies het juiste tankstation uit de lijst en druk op “Nu tanken!”
 4. Kies het juiste pompnummer
 5. Selecteer voor welk bedrag jij wilt tanken en druk op “Nu betalen”.
 6. Zodra de betaling is afgerond stap je uitstappen en beginnen met tanken.

Ben je klaar? Hang de slang terug in de pomp.  

Het daadwerkelijk getankte bedrag betaal je, dat kun je controleren in het menu Transacties in de app.

Je kan al bij meer dan 600 tankstations door heel Nederland mobiel tanken. Je ziet in de app het actuele overzicht van stations.

Op dit moment zijn alleen Nederlandse tankstations aangesloten. 

Absoluut niet. De app is gekoppeld met de kassa van het tankstation waardoor de medewerkers een melding op het scherm krijgen dat jij met de app tankt én betaalt. Je kunt dus zonder zorgen na het tanken wegrijden.

Je mag je telefoon op het tankstation niet buiten de auto gebruiken. Het is wel toegestaan en hartstikke veilig om je mobiele telefoon in de auto te bedienen. Gebruik dus de telefoon bij aankomst op het tankstation wanneer je stilstaat. Leg daarna de telefoon weg en stap dan uit om te tanken.

Om te voorkomen dat je niet méér tankt dan het vooraf ingestelde bedrag hanteert de pomp een kleine veiligheidsmarge. Vaak stopt de pomp een liter onder het bedrag dat jij hebt ingesteld.  Het daadwerkelijk getankte bedrag, in dit voorbeeld €48,44, betaal je. Dit zie je ook onder Transacties terug op de bon.

Nee er zijn geen betaalkosten, enkel de prijs van de brandstof.

Je betaalt altijd de actuele literprijs zoals die vermeld staat op de pomp.

Ja. Het bonnetje vind je terug in de app onder “Transacties”.

Nee, als een tankstation gesloten is kun je niet met de app tanken. Openingstijden zijn per tankstation in de app aangegeven. Klik in de app op het tankstation icoon; hier vind je de openingstijden.

Het volledige bedrag wordt automatisch teruggestort in jouw tegoed wanneer je niet binnen 1 minuut na de betaling begint met tanken.

Als het pompnummer niet in de app staat dan is het niet mogelijk om bij die pomp te tanken. Kies een andere pomp als dat mogelijk is.

Jazeker. Betalen met je telefoon is zelfs veiliger omdat je in de auto de betaling kunt voldoen. 

Mocht je het direct in de gaten hebben pak dan de slang van de geselecteerde pomp en hang hem meteen weer terug. Jouw transactie wordt dan geannuleerd en het bedrag wordt teruggestort in jouw tegoed.

 

Is er al iemand bezig met tanken, spreek dan degene aan en probeer er samen uit te komen. Op een bemand tankstation kan een pompwissel eventueel worden opgelost via de kassa in de shop.

 

Het tankstation en Ease2pay kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor dergelijke misverstanden. Let dus altijd goed op welke pomp je in de app selecteert.

Als een tankstation (tijdelijk) niet meer zichtbaar is in de app dan is er geen verbinding meer met het tankstation. Mobiel tanken is dan op dat tankstation (tijdelijk) niet mogelijk.

Ja dat kan. Hang het tankpistool terug en de tankbeurt wordt automatisch gestopt. Je betaalt het daadwerkelijk getankte bedrag. Dit zie je ook onder Transacties terug op de bon.

Ja vaak wel, check de app voor alle korting acties

Tank & Schenk is een functie in de Ease2pay app waarmee je voor jouw lokale (sport)vereniging kunt sparen. Voeg jouw club toe en je spaart automatisch bij iedere getankte liter voor je vereniging.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!