Frequently Asked Questions (FAQ)

Hieronder wordt antwoord gegeven op de meestgestelde vragen over particulier gebruik. Voor vragen over Ease2pay Zakelijk, klik je op de knop hieronder.

Algemeen

Ease2pay is een app waarmee je kunt betalen voor parkeren, tanken en meer. Je hebt geen contant geld of een pinpas meer nodig. Je betaalt je parkeersessie en tankbeurt gemakkelijk met je smartphone.

De iOS app download je in de Apple Store → https://apple.co/2SBJHtX

En de Android versie download je in de Google Play Store→ http://bit.ly/2PtXR1w

Voor al jouw vragen en feedback kan je contact met ons opnemen. Open hiervoor het accountmenu in de app. Klik op “Help” en vervolgens op “Contact”. Daarnaast kun je ook contact opnemen via servicedesk@ease2pay.nl

Betalen

In de app zit een tegoed waarmee je betaalt. Met iDeal kun je 24/7 eenvoudig je tegoed ophogen.

 1. Open de app
 2. Druk rechtsonder op je € tegoed
 3. Kies “Saldo”
 4. Kies “Saldo ophogen”
 5. Kies het bedrag
 6. Druk onderaan op iDeal, selecteer jouw bank, druk op Saldo ophogen, en volg de stappen in je bankieren app
 1. Open de app
 2. Druk op account
 3. Druk op terugboeken
 4. Druk onderaan de pagina opnieuw op terugboeken om te bevestigen
 5. Het kan tot 24 uur duren voor je het teruggeboekte geld op je rekening ontvangt

Het kan tot 24 uur duren voordat je je geld na het terugboeken terug ziet op je rekening. 

Nee, het is alleen mogelijk om aan het begin van de transactie te betalen.

Het downloaden van de app is gratis. Betalen voor brandstof is gratis zonder enige transactiekosten. Voor betalen van een parkeertransactie met een account rekenen we €0,19 per parkeeractie. Met een abonnement kun je in de abonnementsperiode onbeperkt zonder transactiekosten parkeren. De tarieven van de week-, maand- en jaarabonnement vind je in de app in het accountmenu onder “Abonnement”. 

Gebruik je de parkeerapp zonder account dan betaal je nog extra kosten:  €0,25 cent voor betalen met iDEAL en  €0,35 cent voor betalen met een credit card. Als je zonder account de app gebruikt kunnen we daarnaast je geld niet terugstorten op het moment dat je een parkeersessie eerder stopt dan de oorspronkelijk gekozen duur. Als je een account hebt dan storten we het te veel gereserveerde bedrag terug in je Wallet.

Als je vaak parkeert kun je een abonnement afsluiten zodat je geen transactiekosten meer betaalt. Als je een abonnement afsluit stopt deze automatisch na de periode waarvoor je hem hebt afgesloten. Als je dus voor een week of maand een abonnement afsluit, dan stopt deze na die ene week of maand. Je kunt dan wanneer het je uitkomt weer een nieuw abonnement afsluiten. Daarnaast kun je een voordeliger jaarabonnement afsluiten. Het loont al snel om een abonnement af te sluiten, bijvoorbeeld vanaf 3 transacties per week. 

Je kunt een abonnement afsluiten via account -> abonnementen. Daarnaast heb je de optie om een abonnement af te sluiten in het betaalscherm van je parkeertransactie. Als er al een abonnement actief is moet deze eerst verlopen voor je een nieuwe kunt afsluiten. Je kunt in het betaalscherm van een parkeertransactie zien hoe lang je abonnement nog geldig is. Dit kun je ook checken via account -> abonnementen. Zodra het abonnement is afgelopen zie je bij de eerstvolgende betaling van een parkeersessie dat je een nieuw abonnement kunt afsluiten, maar je kunt dan ook weer kiezen voor het betalen van transactiekosten. 

Je gebruikt iDeal om je tegoed op te hogen. Wanneer je in de mobiel bankieren-app van je bank ‘betalen zonder bankpas en/of reader’ nog niet hebt ingesteld heb je steeds een reader met bankpas nodig. Bij veel banken kun je een maximaal bedrag instellen dat je kunt betalen zonder bankpas en/of reader. Stel dat in op een bedrag waarmee je je tegoed wil ophogen zonder bankpas en/of reader te gebruiken.

Ja, dat kan! Je kunt er per parkeer- of tankactie ook voor kiezen om met credit card te betalen. De transactiekosten hiervoor bedragen €0,35.

Helaas is het niet toegestaan met je credit card je wallet op te laden, omdat credit card maatschappijen moeten weten waar het geld aan uit wordt gegeven en dit bij een wallet niet van tevoren duidelijk is. 

Als je een jaar lang je Ease2pay account niet gebruikt, beëindigen we je account. Je hebt dan nog 12 maanden om je tegoed zelf terug te storten naar je bankrekening. Na deze periode zullen wij het tegoed handmatig naar het bij ons bekende rekeningnummer terugstorten. We rekenen hiervoor een restitutievergoeding van €10,00. Hoe je zelf je tegoed terugstort, vind je onder ‘Hoe krijg ik mijn tegoed terug?’

Voor meer informatie over de beëindiging van je account na inactiviteit lees je onze Algemene Voorwaarden.

Account

Open de app. Druk op Starten met Ease2pay>Ik ben al klant>Login met E-mail  en druk rechtsboven op Wachtwoord vergeten. Volg daarna de stappen in het scherm.

 

Of klik hier vanaf een laptop/computer om het wachtwoord te herstellen.

Het aanmaken van een account is heel eenvoudig binnen de Ease2pay app. De enige gegevens die we van je nodig hebben om een account aan te maken is je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Je naam en adres hoef je niet in te vullen om onze app met een account te kunnen gebruiken. Zo houden we het eenvoudig en deel je alleen de gegevens die je met ons wilt delen.

Je kunt onze app daarnaast ook gebruiken zonder een account aan te maken. Wel zit daar een aantal nadelen aan. Zo kunnen we je geld niet terugstorten op het moment dat je een parkeersessie eerder stopt dan de oorspronkelijk gekozen duur. Als je een account hebt dan storten we het te veel gereserveerde bedrag terug in je Wallet. Daarnaast betaal je altijd het maximale tarief voor je transactiekosten.

Voor iPhone: Je kunt je e-mailadres aanpassen in de app. Druk rechtsonder op ‘Account’. Vervolgens zie je je e-mailadres staan, druk op het schrijf icoontje hiernaast om je e-mailadres aan te passen. Je kunt ook drukken op ‘Naam, adres, e-mail’ om je gegevens aan te passen!

Voor Android: In de Android app kun je je e-mailadres niet zelf wijzigen. Wij kunnen je e-mailadres aanpassen. Stuur ons een mailtje via servicedesk@ease2pay.nl met daarbij de laatste twee cijfers van je gekoppelde bankrekening en de details van je laatste transactie (een screenshot uit de app of een bankafschrift), dan passen we je e-mailadres graag voor je aan!

Je vindt je kassabon in de app terug onder “Transacties”

Via onze app kan je betalen voor tanken en parkeren. In het parkeergedeelte bieden we alleen straatparkeren (parkeerplaatsen beheerd door de gemeente) aan. Hiervoor betaal je parkeerbelasting aan de gemeente en op deze belasting wordt geen BTW geheven. Je betaalt dus alleen BTW over eventuele transactiekosten. Als je een transactie start vanuit je wallet betaal je geen transactiekosten en dus ook geen BTW.

Als je wel transactiekosten betaalt zie je dit uiteraard terug in je transactieoverzicht in de app, inclusief een BTW specificatie. Daarnaast zie je op het transactieoverzicht dat je kan downloaden op onze website ook een BTW specificatie van transacties zonder BTW. Hoe je dit overzicht kan aanvragen lees je hieronder bij “Hoe vraag ik een transactieoverzicht aan?”

Wij vinden jouw privacy erg belangrijk. Daarom beslis jij zelf of jij je gegevens deelt of niet. Dit vind je terug in de app onder je Account>>Instellingen> Deel gegevens. Wanneer je je gegevens deelt met de verkoper, dan profiteer je automatisch van kortingen. Wij verkopen de gebruikersdata niet door en behandelen deze discreet. 

De enige gegevens die we van je nodig hebben om een account aan te maken zijn je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Je naam en adres hoef je niet in te vullen om onze app met een account te kunnen gebruiken. Zo houden we het eenvoudig en deel je alleen de gegevens die je met ons wilt delen. 

Via de app kun je een transactie overzicht aanvragen. 

Het kan ook online. Je kunt hier makkelijk inloggen vanaf een laptop/computer. Daar vind je een transactieoverzicht dat je kunt downloaden (en printen).

Wil je verder terug dan hij weergeeft? Dan kun je ons mailen en sturen we het volledige overzicht op!

Let op, als je de app gebruikt zonder account kunnen we je geen transactieoverzicht sturen omdat deze geanonimiseerd is. Mocht je toch informatie nodig hebben dan kun je ons mailen en zullen we, nadat we je geverifieerd hebben, specifieke informatie kunnen sturen. 

Zeker!

Als je zakelijke e-mailadres anders is dan degene waar je privé account aan gekoppeld is, kun je simpelweg een nieuw zakelijk account maken met een ander mailadres. 

Mocht je hetzelfde mail adres willen gebruiken voor je zakelijke account, dan gaat het iets anders:

 1. Stort in de app al je saldo terug (‘Account’ > ‘Terugstorten’). 
 2. Stuur ons een mailtje via support@ease2pay.nl en laat ons weten dat je je account wilt overzetten. 
 3. Wij deactiveren je privé account voor je en vervolgens kun je een nieuw zakelijk account aanmaken!

Tanken

 1. Open de app wanneer je op het tankstation bent en bij de gewenste pomp staat.
 2. Kies bovenin het menu voor de optie “Tanken”.
 3. Kies het juiste tankstation uit de lijst en druk op “Nu tanken!”
 4. Kies het juiste pompnummer.
 5. Selecteer voor welk bedrag jij wilt tanken en druk op “Nu betalen”.
 6. Zodra de betaling is afgerond kun je uitstappen en beginnen met tanken.

Ben je klaar? Hang de slang terug in de pomp.  

Het daadwerkelijk getankte bedrag betaal je, dat kun je controleren in het menu Transacties in de app.

 

Je kan al bij meer dan 600 tankstations door heel Nederland mobiel tanken. Je ziet in de app het actuele overzicht van stations.

Op dit moment zijn alleen Nederlandse tankstations aangesloten. 

Absoluut niet. De app is gekoppeld met de kassa van het tankstation waardoor de medewerkers een melding op het scherm krijgen dat jij met de app tankt én betaalt. Je kunt dus zonder zorgen na het tanken wegrijden.

Je mag je telefoon op het tankstation niet buiten de auto gebruiken. Het is wel toegestaan en hartstikke veilig om je mobiele telefoon in de auto te bedienen. Gebruik dus de telefoon bij aankomst op het tankstation wanneer je stilstaat. Leg daarna de telefoon weg en stap dan uit om te tanken.

Om te voorkomen dat je niet méér tankt dan het vooraf ingestelde bedrag hanteert de pomp een kleine veiligheidsmarge. Vaak stopt de pomp een liter onder het bedrag dat jij hebt ingesteld.  Het daadwerkelijk getankte bedrag, in dit voorbeeld €48,44, betaal je. Dit zie je ook onder Transacties terug op de bon.

Nee er zijn geen betaalkosten, enkel de prijs van de brandstof.

Je betaalt altijd de actuele literprijs zoals die vermeld staat op de pomp.

Ja. Het bonnetje vind je terug in de app onder “Transacties”.

Nee, als een tankstation gesloten is kun je niet met de app tanken. Openingstijden zijn per tankstation in de app aangegeven. Klik in de app op het tankstation icoon; hier vind je de openingstijden.

Het volledige bedrag wordt automatisch teruggestort in jouw tegoed wanneer je niet binnen 1 minuut na de betaling begint met tanken.

Als het pompnummer niet in de app staat dan is het niet mogelijk om bij die pomp te tanken. Kies een andere pomp als dat mogelijk is.

Jazeker. Betalen met je telefoon is zelfs veiliger omdat je in de auto de betaling kunt voldoen. 

Mocht je het direct in de gaten hebben pak dan de slang van de geselecteerde pomp en hang hem meteen weer terug. Jouw transactie wordt dan geannuleerd en het bedrag wordt teruggestort in jouw tegoed.

 

Is er al iemand bezig met tanken, spreek dan degene aan en probeer er samen uit te komen. Op een bemand tankstation kan een pompwissel eventueel worden opgelost via de kassa in de shop.

 

Het tankstation en Ease2pay kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor dergelijke misverstanden. Let dus altijd goed op welke pomp je in de app selecteert.

Als een tankstation (tijdelijk) niet meer zichtbaar is in de app dan is er geen verbinding meer met het tankstation. Mobiel tanken is dan op dat tankstation (tijdelijk) niet mogelijk.

Ja dat kan. Hang het tankpistool terug en de tankbeurt wordt automatisch gestopt. Je betaalt het daadwerkelijk getankte bedrag. Dit zie je ook onder Transacties terug op de bon.

Ja vaak wel, check de app voor alle kortingacties

Tank & Schenk is een functie in de Ease2pay app waarmee je voor jouw lokale (sport)vereniging kunt sparen. Voeg jouw club toe en je spaart automatisch bij iedere getankte liter voor je vereniging.

Als je voor minder geld tankt dan het maximumbedrag dat je hebt geselecteerd in de app dan storten we het te veel gereserveerde bedrag terug in je Wallet.

Let op: dit kunnen we alleen doen als je de app gebruikt met een account. Als je niet bent ingelogd kunnen we helaas het te veel betaalde bedrag niet terugstorten.

Parkeren

 1. Open de app. De app opent automatisch in de parkeerfunctie en op de kaart zie je waar je je op dat moment bevindt.
 2. Controleer de parkeerzone en bevestig door op “Bevestig zone” te drukken.
 3. Je ziet nu in welke zone je voor welk kenteken gaat parkeren. Je kunt nu instellen of je met of zonder eindtijd gaat parkeren. Je ziet meteen hoeveel het gaat kosten. Controleer de gegevens en druk op “Betalen”
 4. Je bent nu in het betaalscherm. Controleer de gegevens en de betaalmethode, druk op “Betalen” om te starten met parkeren.

Indien je geen account hebt aangemaakt dien je het bedrag van te voren met iDEAL te betalen. De app van je bank stuurt je vervolgens terug naar de Ease2pay om de betaling meteen te verwerken. Pas op het moment dat de betaling verwerkt is kan je de parkeersessie starten. Controleer dit dus goed. De parkeerbelasting van een transactie zonder account kan niet deels worden teruggestort bij eerder stoppen van de parkeeractie, omdat wij geen account van je hebben. Wil je bij eerder stoppen wel je geld terug maak dan gratis een account aan in de app.

Ja dat kan. In het scherm waar je de eindtijd kiest zit de knop “Zonder eindtijd”. Deze functie werkt alleen als je voldoende tegoed hebt, want bij Open-Eind-parkeren wordt 24 uur vooruit gereserveerd, dus je tegoed moet voldoende zijn voor 24 uur parkeren of een dagkaart. Je ziet in het scherm boven de knop ‘Betalen’ dan ‘Met parkeren zonder eindtijd parkeer je voor de maximale parkeerduur tot maximaal 24 uur. Wanneer je handmatig stopt met parkeren wordt het bedrag aangepast naar de geparkeerde tijd.” staan zodat je kunt controleren wat een hele dag of vergeten af te melden gaat kosten.

Je kunt in meer dan 140 steden mobiel parkeren met de app. Hier komen steeds meer gemeenten bij, hieronder een overzicht:

Alkmaar,Almelo,Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam,Apeldoorn, Arnhem, Assen, Badhoevedorp, Barneveld, Bergen, Bergen aan zee, Bergen op Zoom, Beverwijk, Bolsward, Breda, Burgh-Haamstede, Bussum, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Diemen, Doesburg, Dokkum, Domburg, Dordrecht, Drachten, Duivendrecht, Ede, Egmond aan Zee, Ellemeet, Emmen, Enschede, Etten-Leur, Franeker, Franekerdeel, Geldermalsen, Geldrop-Mierlo, Goes, Gorichem, Gouda, Groningen, Hardenberg, Harderwijk, Haren, Harlingen, Heemstede, Heerenveen, Heerlen, Helmond, Hengelo, Hilversum, Hoofddorp, Hoogeveen, Hoorn, Hulst, Ijsseltein, Kampen, Katwijk aan Zee, Leerdam, Leeuwarden, Leiden, Leiderdorp, Lelystad, Maastricht, Meppel,Muiden,Naarden, Nieuw Haamstede, Nieuw Vennep, Nijkerk, Nijmegen, Noordwelle, Oldenzaal, Oost Kapelle, Oosterhout, Oss, Oudekerk van de Amstel, Purmerend, Renesse, Ridderkerk, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Scheveningen, Schoorl, Sittrad-Geleen, Sneek, Terneuzen, Texel, Tiel, Tilburg, Utrecht, Valkenswaard, Veere, Veldhoven Velsen, Venlo, Vlissingen, Wageningen, Waterland, Waver, Weert, Weesp, Westvoorne, Wetenschouwen, Woerden, Zaandam, Zaanstad, Zandvoort, Zierikzee, Zutphen, Zwijndrecht, Zwolle.

We zijn er altijd druk mee bezig dit uit te breiden. Houd vooral de social pagina’s in de gaten. 

Als je je parkeersessie eerder stopt dan de ingestelde parkeerduur dan storten we het te veel gereserveerde bedrag terug in je Wallet.

Let op: dit kunnen we alleen doen als je de app gebruikt met een account. Als je niet bent ingelogd met een account dan kunnen we helaas het te veel betaalde bedrag niet terugstorten.

Als je de app gebruikt zonder dat je een account hebt  dan kunnen we resterende bedrag helaas niet terug betalen als je de parkeersessie eerder stopt. De ontvangen parkeergelden dragen we namelijk af aan de betreffende gemeente. 
De app gebruiken zonder account hebben we gemaakt voor die personen die alleen het kenteken met ons willen delen. Net zoals je bij de parkeermeter op straat alleen je kenteken hoeft in te voeren.
 1. Open de app, je komt meteen in scherm met je lopende parkeeractie
 2. Druk op “Verlengen”
 3. Verleng naar het gewenste tijdstip en druk op “OK

Let op; sommige gemeenten hanteren een maximale parkeerduur (bijvoorbeeld in een drukke winkelstraat). Je mag dan bijvoorbeeld max 2 uur parkeren. In dat geval kan je de parkeersessie niet verlengen.

 1. Open de app, je komt meteen in scherm met je lopende parkeeractie
 2. Druk op “Stop”

Naast de parkeerkosten betaal je € 0,19 per parkeertransactie.

Je kunt ook een abonnement nemen waardoor je gedurende de abonnementsperiode geen transactiekosten betaalt. Open in de app het accountmenu en selecteer “Abonnementen”. Druk op “Kies abonnement” knop, nu opent het scherm waarin je een abonnement voor 7 dagen, 30 dagen of 365 dagen kunt afsluiten. Als je een abonnement afsluit worden er geen transactiekosten gerekend bij het parkeren. Je abonnement wordt niet automatisch verlengd als de periode is verstreken.

Gebruik je de app zonder account betaal je nog extra betaalkosten voor het gebruik van iDEAL €0,25 cent en voor het betalen met credit card €0,35 cent.

Naast de parkeerkosten betaal je transactiekosten of een abonnement. Alle bijkomende diensten zoals pushnotificatie, kenteken wijzigen of een extra kenteken, zijn gratis.

Ja dat kan. De app opent automatisch in de parkeerfunctie in de zone waar je je op dat moment bevindt. Beweeg de kaart tot jouw kenteken een blauwe grens overgaat. Bij het overgaan kun je de tarieven van andere zones zien. Op die manier kan je zien waar het parkeren goedkoper of zelfs gratis is.

Gemeenten bepalen zelf welke parkeerapps er zijn aangesloten. Met Ease2pay kun je bij meer dan 140 gemeenten mobiel parkeren en hier komen dagelijks nieuwe gemeenten bij. Wanneer je in een gemeente bent die niet is aangesloten op de Ease2pay app zie je een melding “Geen parkeergebied gevonden”.

Open de app en klik op het kenteken in de pointer op de kaart. Het scherm “Selecteer voertuig ” opent en kun je kentekens toevoegen. Je kan dit ook in het accountmenu doen wanneer je “Voertuigen” selecteert.

Open het accountmenu en selecteer “Voertuigen”. Swipe de regel van het kenteken dat je wilt verwijderen van rechts naar links om het voertuig te verwijderen.

Open de app en klik op het kenteken in de pointer op de kaart. Het scherm “Selecteer voertuig ” opent kies hier uit je toegevoegde kentekens het juiste kenteken waarmee je wilt parkeren.

Open de app bij een lopende parkeersessie zie je nu een detailkaart met de plek waarop jouw auto is geparkeerd. Klik op de kaart en kies jouw navigatieapp. Klik hierop om je naar jouw auto te laten navigeren.

In het Ease2pay app icoon op je scherm wordt met een rood cijfer aangegeven hoeveel parkeersessies er nog lopen.

Lukt het niet in de app om de parkeersessie te stoppen dan kun je ook nog naar www.ease2pay.nl/Account. Log in en je ziet een overzicht van je transacties met bovenin de lopende parkeersessie. Klik op “Stop parkeren” je ziet nu dat de transactieregel een bedrag krijgt, dat is het bedrag waarvoor je geparkeerd hebt.

In een paar stappen kun je erachter komen of de boete terecht of onterecht uitgeschreven is.

 1. Check in de app onder transacties of je op de dag en tijdstip waarop de parkeerboete is uitgeschreven daadwerkelijk hebt betaald. Zo niet dan is de boete terecht. Zowel, volg dan de volgende stappen:
 2. Controleer of je het juiste kenteken geselecteerd had. Zo niet klik dan onderaan jouw parkeertransactie op “Bezwaarformulier opvragen”. Vul de voorbeeldbezwaarbrief verder in met alle details. Wijzig de tekst met de toelichting dat je wel had betaald maar helaas onder het verkeerde kenteken. Stuur de brief naar de gemeente waarin je geparkeerd stond.
 3. Had je wel het juiste kenteken geselecteerd klik dan onderaan de desbetreffende parkeeractie op “Bezwaarformulier opvragen”. Vul de voorbeeldbezwaarbrief verder in met alle details en stuur hem naar de gemeente waarin jij geparkeerd stond. 

Hierna volgt een uitspraak door de betreffende gemeente op jouw bezwaar.

Als je per ongeluk het verkeerde kenteken hebt geselecteerd kan je dit niet meer aanpassen voor de lopende parkeersessie. Dit komt omdat we de reservering meteen doorzetten naar de database van het Nationaal Parkeer Register. Zo kunnen de controleurs ook zien dat je wel betaald hebt. Je kan je parkeersessie stoppen en een nieuwe parkeersessie starten voor het correcte kenteken. Mocht je toch een bekeuring ontvangen dan raden we je aan om bezwaar aan te tekenen. Zie daarvoor het kopje “Ik heb een parkeerboete gehad terwijl ik met de app betaald heb, wat nu?”

De parkeertarieven worden berekend aan de hand van de starttijd en de opgegeven eindtijd. Op basis van deze tijden ontvangen wij een bedrag vanuit het Nationaal Parkeer Register dat we terugkoppelen in de app. Dit tarief is gelijk aan het tarief dat je zou betalen bij een parkeerzuil op straat. Als je de parkeersessie eerder beëindigt wordt op basis van de starttijd en de nieuwe eindtijd het daadwerkelijke te betalen bedrag berekend en teruggekoppeld. Indien je de parkeersessie met een account hebt gestart ontvang je het te veel betaalde bedrag terug in je Wallet.

Iedere gemeente bepaalt per zone in welke tijdseenheden het parkeertarief berekend wordt. In de ene zone kan het dus zijn dat je per minuut betaalt terwijl je in de andere zone per kwartier betaalt. Omdat de getoonde tarieven berekend worden op basis van de informatie uit de database komt deze overeen met het tarief dat je zou betalen bij een parkeerzuil op straat. Omdat in de app de tarieven per uur getoond worden, kan het kloppen dat dit niet exact overeenkomt met het tarief dat je daadwerkelijk betaalt voor een bepaalde periode.

Ja dat kan. In het menu “Transacties” kan je per transactie aangeven of deze sessie privé of zakelijk was. Daaronder kun je meteen een notitie toevoegen. Hiermee kan je makkelijk bijhouden voor welke klant of project een declaratie is.

Parkeren met abonnement

Ja je kunt kiezen uit verschillende abonnementen waardoor je gedurende de abonnementsperiode geen transactiekosten betaalt. Open in de app het accountmenu en selecteer “Abonnementen”. Druk op “Kies abonnement” knop, nu opent het scherm waarin je een abonnement voor 7 dagen, 30 dagen of 365 dagen kunt afsluiten. Als je een abonnement afsluit worden er geen transactiekosten gerekend bij het parkeren. Je abonnement wordt niet automatisch verlengd als de periode is verstreken.

Naast de parkeerkosten betaal je zonder abonnement € 0,19 per parkeertransactie.

Je kunt ook een abonnement nemen waardoor je gedurende de abonnementsperiode geen transactiekosten betaalt. Open in de app het accountmenu en selecteer “Abonnementen”. Druk op “Kies abonnement” knop, nu opent het scherm waarin je een abonnement voor 7 dagen, 30 dagen of 365 dagen kunt afsluiten. Als je een abonnement afsluit worden er geen transactiekosten gerekend bij het parkeren. Je abonnement wordt niet automatisch verlengd als de periode is verstreken.

Parkeren in parkeergarages

Ja, dat kan! Sinds kort kun je met Ease2pay ook parkeren in ruim 40 parkeergarages in Nederland.  

In totaal hebben nu al meer dan 40 verschillende parkeergarages zich aangesloten bij onze app én dit worden er alleen nog maar meer!
Ben je in de buurt van een parkeergarage, dan zie je deze in de app op de kaart (naast de parkeerzone). Je herkent een parkeergarage aan het oranje logo.
Voor een actuele lijst van de actieve parkeergarages klik je hier

Je parkeert heel eenvoudig met de Ease2pay app in een parkeergarage. 

De parkeergarage inrijden:

 1. Rijd de parkeergarage in
 2. Neem een kaartje uit de slagboom. Let op: afhankelijk van de garage en het tijdstip kun je deze nog nodig hebben voor het openen van de voetgangersdeur bij het ophalen van je auto!
 3. Je kenteken en starttijd worden automatisch geregistreerd. 
 4. Parkeer je auto waar je wilt!

Klaar met parkeren?

 1. Open de Ease2pay app
 2. Selecteer de parkeergarage waar je geparkeerd staat
 3. Voer je kenteken in of gebruik een bestaand kenteken
 4. Betaal het voorlopige bedrag
 5. Je hebt nu 15 minuten de tijd om uit te rijden
 6. Zodra je naar buiten rijdt, berekent het systeem de totale duur en kosten van je parkeeractie en krijg je de rest van het geld automatisch teruggestort in je wallet!
 7. Geniet van je dag! 

Zo makkelijk kan het zijn. Nooit meer wachten bij een betaalautomaat en nooit meer vergeten te betalen!

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van Ease2pay in een parkeergarage:

 • Nooit meer in de rij staan bij de betaalautomaat, betaal vanaf je telefoon én rijd in één keer weg. De slagboom gaat automatisch voor je open!
 • Even vergeten te betalen? Je kunt direct betalen vanuit de app bij de slagboom, zo hoef je niet helemaal weer terug naar de betaalautomaat.
 • Zie je parkeergeschiedenis in één oogopslag. Weten hoeveel je betaald hebt voor parkeren? Zie het direct en overzichtelijk terug in de app.
 • Plus álle vaste voordelen van parkeren met Ease2pay!

Als je geparkeerd staat in een garage, kan de parkeergarage pas nadat je bent uitgereden berekenen hoe lang je er precies hebt gestaan en hoeveel je precies moet betalen. Daarom reserveren we eerst een basisbedrag in je wallet. Dit bedrag is afhankelijk van de parkeergarage. Als je dan bent uitgereden, berekent onze app automatisch het definitieve bedrag dat je moet betalen en geven we de rest weer vrij in de app. Zo betaal je altijd het precieze bedrag en dus nooit te veel!

In veel garages registreert het systeem pas je kenteken als je een kaartje trekt. Dan gaat de slagboom open en kun je naar binnen rijden. Afhankelijk van de garage en het tijdstip, kun je het kaartje ook nog nodig hebben om de voetgangersdeur te openen bij het ophalen van je auto. Ook kun je met het kaartje altijd nog aantonen hoe laat je begonnen bent met parkeren. Daarnaast heb je deze nodig als je niet binnen 15 minuten bent uitgereden na het stoppen van je sessie, of je uitrij sessie hebt geannuleerd.

Nadat je betaald hebt in de app, heb je 15 minuten om uit te rijden. Mocht je niet binnen 15 minuten zijn uitgereden, dan blokkeert de garage je betaling. In dat geval wordt het geld wat je hebt betaald teruggestort in je wallet. Je kunt in dit geval helaas niet opnieuw met de app betalen, omdat de parkeergarage dit blokkeert. Je kunt in dit geval met het normale parkeerkaartje betalen bij de automaat.

 

 

Je kunt je uitrij-actie annuleren in de app door rechtsboven te drukken op ‘Annuleren’. Je geld wordt in dat geval teruggestort in je wallet. Je kunt hierna alleen niet nog een keer met de app betalen, omdat de parkeergarage dit blokkeert. In dit geval kun je dus met je normale parkeerkaartje betalen bij de automaat in de garage.

Voor parkeren in een garage betaal je dezelfde lage transactiekosten als voor straatparkeren bij Ease2pay. Zo zijn we de goedkoopste parkeerapp van Nederland, zowel op straat als in een garage!

 

Openbaar vervoer

Je kunt met onze app tickets kopen voor de trein van NS en hiermee door heel Nederland reizen.  Verder kun je tickets kopen voor de metro, tram en bus van de RET in regio Rotterdam. We hopen dit in de toekomst uit te breiden!

Klik in de app onderaan het scherm op de button ‘OV’, en klik op ‘Koop ticket’. Vervolgens klik je op ‘trein’, waarna je de route kunt invullen en daarna een keuze kunt maken voor het type en aantal tickets dat je wilt kopen. Tenslotte voer je de naam in van de reiziger die gebruik maakt van het ticket, en kun je betalen. Je krijgt in de app een QR-code waarmee je kunt inchecken. Let op: het ticket is alleen geldig voor de reiziger wiens naam is ingevoerd voor het ticket!

Klik in de app onderaan het scherm op de button ‘OV’, en klik op ‘Koop ticket’. Vervolgens klik je op ‘RET’ en daarna kun je een keuze maken voor het type en aantal tickets dat je wilt kopen. Tenslotte voer je de naam in van de reiziger die gebruik maakt van het ticket, en kun je betalen. Je krijgt in de app een QR-code waarmee je kunt inchecken. Let op: het ticket is alleen geldig voor de reiziger wiens naam is ingevoerd voor het ticket!

Bij openbaar vervoer diensten waar je moet inchecken, kun je het mobiele ticket scannen bij een barcode-poortje of paal. Bij diensten waar geen barcode-poortje of paal aanwezig is, moet je het kaartje kunnen tonen aan de vervoerder.

Als je kaartje wordt gecontroleerd door een conducteur kun je de QR-code van je ticket in de app laten zien. Deze kan de conducteur scannen om te controleren of je een geldig vervoersbewijs hebt.

Je betaalt dezelfde transactiekosten als voor parkeren in de app. Dit betekent dat je €0,19 transactiekosten betaalt per transactie. Koop je dus meerdere tickets in één keer, betaal je nog steeds maar één keer €0,19 transactiekosten. Als je een abonnement hebt voor de transactiekosten, is deze ook geldig voor transactiekosten van Openbaar Vervoer.

De prijs per type kaartje staat aangegeven als je een ticket koopt in de app. Je betaalt de actuele prijs voor het openbaar vervoer ticket, zonder kortingen.

Voor de trein kun je een enkele reis of een dagretour kaartje kopen, voor zowel spits- en daluren. Ook is het mogelijk om een dagkaart voor de fiets of hond en toeslagen voor de InterCity Direct of Express. Voor de RET kun je alleen een dagticket of 2-uurs ticket kopen voor metro, tram en bus. De tijdslimiet van het kaartje gaat direct na aankoop in.

Als je in de app ingelogd bent op je account, kun je bij Geschiedenis de transacties van Openbaar Vervoer tickets terugvinden. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken om je gemaakte reiskosten te declareren.

Voor de trein is het mogelijk om een kaartje te kopen voor een andere datum. Voor de RET gaat de tijdslimiet van je kaartje direct na aankoop in.  Dit houdt bij een 2-uurs ticket bijvoorbeeld in, dat het kaartje 2 uur lang geldig is direct vanaf het moment van aankoop. Je kunt dit kaartje dus niet alvast kopen om op een andere dag te gebruiken.

Alleen de originele QR-code geldt als geldig vervoersbewijs. Een geprinte versie of foto van de QR-code is dus niet geldig.

Je kunt meerdere tickets tegelijk kopen. Vervolgens kun je per ticket de naam opgeven voor wie deze gekocht is. Let op: een ticket is alleen geldig voor de persoon wiens naam aan het ticket is gekoppeld.

Reis je met meerdere personen, laat dan je medereizigers eerst door het barcode-poortje. Scan telkens het ticket voor de persoon wiens naam aan de ticket gekoppeld is en scan als laatste je eigen ticket om zelf door het barcode-poortje te gaan.

Wij kopen bij aankoop van een ticket direct de rechten voor het vervoersbewijs bij de aanbieder van het Openbaar Vervoer. Hierdoor is het niet mogelijk om geld terug te krijgen voor je ticket, als je deze niet hebt gebruikt.

Het is niet mogelijk om je OV-chip kaart te koppelen aan je account in de app.

Je kunt je kaartje alleen scannen bij een barcode-poortje. De barcode poortjes zijn te herkennen aan de lichtbak in de kaartlezer en de rode barcode-stickers op het poortje. Als er alleen paaltjes staan dan houd je de barcode rechtsonder de kaartlezer. Als je gebruik maakt van een dienst waarbij het niet mogelijk is om een barcode te scannen, moet je het kaartje kunnen tonen aan de vervoerder.

Als je reist met het Openbaar Vervoer moet je altijd een geldig vervoersbewijs kunnen tonen. Is je batterij leeg en kun je geen geldig mobiel ticket tonen, dan ben je verplicht om in te checken met een OV-chipkaart of een los reisproduct bij de vervoerder te kopen.

Dit komt vaak doordat het scherm voor de scanner vuil of beschadigd is door de vele reizigers die er een OV-chipkaart, portemonnee, of telefoon tegenaan duwen. Ook kan het aan het scherm van uw telefoon liggen als deze vuil of beschadigd is. Probeer het bij een ander poortje nog een keer. Als dit ook niet werkt, kan u zich melden bij een SOS/Info zuil (blauwe knop) om het poortje voor u te laten openen.

Voor alle informatie over de dienstregeling, en eventuele afwijkingen hiervan, kun je naar: https://www.ns.nl/reisinformatie.

Voor incidenten op het spoor kun je naar: https://www.ns.nl/klantenservice/trein-gestrand/stilstaan.html

Voor alle informatie over geld terug bij vertraging, kun je naar https://www.ns.nl/klantenservice/geld-terug/geld-terug-reguliere-reizen.html

Voor meer informatie over verloren of gevonden voorwerpen kun je naar: https://www.ns.nl/klantenservice/verloren-gestolen/verloren-of-gevonden.html

Als je een boete hebt gekregen, of hier meer informatie over wilt weten, kun je hier kijken: https://www.ns.nl/klantenservice/betalen/uitstel-van-betaling.html

Als er schade is op de stations of tijdens het vervoer, kun je bij AVR-NS kijken.

Voor meer informatie over het krijgen van ondersteuning bij reizen voor mensen met een beperking, kun je hier kijken: https://www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-een-functiebeperking/hulp-onderweg.html

Probleem niet verholpen? Neem dan contact met ons op!