Frequently Asked Questions (FAQ)

Hieronder wordt antwoord gegeven op de meestgestelde vragen:

Als gevolg van een storing kun je nu niet tanken, parkeren werkt wel maar trager dan je gewend bent

Algemeen

Ease2pay is een app waarmee je kunt betalen voor parkeren, tanken en meer. Je hebt geen contant geld of een pinpas meer nodig. Je betaalt je parkeersessie en tankbeurt gemakkelijk met je smartphone.

De iOS app download je in de Apple Store → https://apple.co/2SBJHtX

En de Android versie download je in de Google Play Store→ http://bit.ly/2PtXR1w

Voor al jouw vragen en feedback kan je contact met ons opnemen. Open hiervoor de app en klik linksboven op jouw account. Klik op Help>>Contact. Daarnaast kun je ook contact opnemen via support@ease2pay.nl

Betalen

In de app zit een tegoed waarmee je betaalt. Met iDeal kun je 24/7 eenvoudig je tegoed ophogen.

 1. Open de app
 2. Druk op je tegoed
 3. Druk op Saldo ophogen
 4. Kies het bedrag
 5. Druk onderaan op iDeal, selecteer jouw bank, druk op Saldo ophogen, en volg de stappen in je bankieren app
 1. Open de app
 2. Druk op account
 3. Druk op terugboeken
 4. Druk onderaan de pagina opnieuw op terugboeken om te bevestigen

Nee, het is alleen mogelijk om aan het begin van de transactie te betalen.

Het downloaden en betalen met de app is gratis, je betaalt dus alleen het parkeergeld of de brandstof. Gebruik je de app zonder account betaal je voor iDeal €0,22 cent en voor het betalen met Creditcard €0,35 cent.

Je gebruikt iDeal om je tegoed op te hogen. Wanneer je in de mobiel bankieren-app van je bank ‘betalen zonder bankpas en/of reader’ nog niet hebt ingesteld heb je steeds een reader met bankpas nodig. Bij veel banken kun je een maximaal bedrag instellen dat je kunt betalen zonder bankpas en/of reader. Stel dat in op een bedrag waarmee je je tegoed wil ophogen zonder bankpas en/of reader te gebruiken.

Account

Open de app. Druk op Starten met Ease2pay>Ik ben al klant>Login met E-mail  en druk rechtsboven op Wachtwoord vergeten. Volg daarna de stappen in het scherm.

 

Of klik hier vanaf een laptop/computer om het wachtwoord te herstellen.

Je vindt je kassabon in de app terug onder “Transacties”

Via onze app kan je betalen voor tanken en parkeren. In het parkeergedeelte bieden we alleen straatparkeren (parkeerplaatsen beheerd door de gemeente) aan. Hiervoor betaal je parkeerbelasting aan de gemeente en op deze belasting wordt geen BTW geheven. Je betaalt dus alleen BTW over eventuele transactiekosten. Als je een transactie start vanuit je wallet betaal je geen transactiekosten en dus ook geen BTW.

Als je wel transactiekosten betaalt zie je dit uiteraard terug in je transactieoverzicht in de app, inclusief een BTW specificatie. Daarnaast zie je op het transactieoverzicht dat je kan downloaden op onze website ook een BTW specificatie van transacties zonder BTW. Hoe je dit overzicht kan aanvragen lees je hieronder bij “Hoe vraag ik een transactieoverzicht aan?”

Je kunt hier makkelijk inloggen vanaf een laptop/computer. Daar vind je een transactieoverzicht dat je kunt downloaden (en printen).

Wij vinden jouw privacy erg belangrijk daarom beslis jij zelf of jij je gegevens deelt of niet. Dit vind je terug in de app onder je Account>>Instellingen> Deel gegevens. Wanneer je je gegevens deelt met de verkoper, dan profiteer je automatisch van kortingen.

Open de app en ga naar “Auto’s”. Klik op “Voer een voertuig toe” en voer het kenteken in. Klik op “Bevestig”.

Open de app en ga naar “Auto’s”. Beweeg het kenteken naar links en druk op “Verwijder”.

Open de app en druk op “Start”. Druk op het kenteken. Druk daarna op “Wijzigen”. In het volgende menu kan je een ander kenteken kiezen of eentje toevoegen.

Ja dat kan. In het menu “Transacties” kan je per transactie aangeven of deze sessie privé of zakelijk was. Daaronder kun je meteen een notitie toevoegen. Hiermee kan je makkelijk bijhouden op welke klant of project de parkeersessie declareert.

Tanken

 1. Open de app wanneer je op het tankstation bent en bij de gewenste pomp staat.
 2. Kies bovenin het menu voor de optie “Tanken”.
 3. Kies het juiste tankstation uit de lijst en druk op “Nu tanken!”
 4. Kies het juiste pompnummer.
 5. Selecteer voor welk bedrag jij wilt tanken en druk op “Nu betalen”.
 6. Zodra de betaling is afgerond kun je uitstappen en beginnen met tanken.

Ben je klaar? Hang de slang terug in de pomp.  

Het daadwerkelijk getankte bedrag betaal je, dat kun je controleren in het menu Transacties in de app.

 

Je kan al bij meer dan 600 tankstations door heel Nederland mobiel tanken. Je ziet in de app het actuele overzicht van stations.

Op dit moment zijn alleen Nederlandse tankstations aangesloten. 

Absoluut niet. De app is gekoppeld met de kassa van het tankstation waardoor de medewerkers een melding op het scherm krijgen dat jij met de app tankt én betaalt. Je kunt dus zonder zorgen na het tanken wegrijden.

Je mag je telefoon op het tankstation niet buiten de auto gebruiken. Het is wel toegestaan en hartstikke veilig om je mobiele telefoon in de auto te bedienen. Gebruik dus de telefoon bij aankomst op het tankstation wanneer je stilstaat. Leg daarna de telefoon weg en stap dan uit om te tanken.

Om te voorkomen dat je niet méér tankt dan het vooraf ingestelde bedrag hanteert de pomp een kleine veiligheidsmarge. Vaak stopt de pomp een liter onder het bedrag dat jij hebt ingesteld.  Het daadwerkelijk getankte bedrag, in dit voorbeeld €48,44, betaal je. Dit zie je ook onder Transacties terug op de bon.

Nee er zijn geen betaalkosten, enkel de prijs van de brandstof.

Je betaalt altijd de actuele literprijs zoals die vermeld staat op de pomp.

Ja. Het bonnetje vind je terug in de app onder “Transacties”.

Nee, als een tankstation gesloten is kun je niet met de app tanken. Openingstijden zijn per tankstation in de app aangegeven. Klik in de app op het tankstation icoon; hier vind je de openingstijden.

Het volledige bedrag wordt automatisch teruggestort in jouw tegoed wanneer je niet binnen 1 minuut na de betaling begint met tanken.

Als het pompnummer niet in de app staat dan is het niet mogelijk om bij die pomp te tanken. Kies een andere pomp als dat mogelijk is.

Jazeker. Betalen met je telefoon is zelfs veiliger omdat je in de auto de betaling kunt voldoen. 

Mocht je het direct in de gaten hebben pak dan de slang van de geselecteerde pomp en hang hem meteen weer terug. Jouw transactie wordt dan geannuleerd en het bedrag wordt teruggestort in jouw tegoed.

 

Is er al iemand bezig met tanken, spreek dan degene aan en probeer er samen uit te komen. Op een bemand tankstation kan een pompwissel eventueel worden opgelost via de kassa in de shop.

 

Het tankstation en Ease2pay kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor dergelijke misverstanden. Let dus altijd goed op welke pomp je in de app selecteert.

Als een tankstation (tijdelijk) niet meer zichtbaar is in de app dan is er geen verbinding meer met het tankstation. Mobiel tanken is dan op dat tankstation (tijdelijk) niet mogelijk.

Ja dat kan. Hang het tankpistool terug en de tankbeurt wordt automatisch gestopt. Je betaalt het daadwerkelijk getankte bedrag. Dit zie je ook onder Transacties terug op de bon.

Ja vaak wel, check de app voor alle korting acties

Tank & Schenk is een functie in de Ease2pay app waarmee je voor jouw lokale (sport)vereniging kunt sparen. Voeg jouw club toe en je spaart automatisch bij iedere getankte liter voor je vereniging.

Parkeren

 • Open de app

De app opent automatisch in de parkeerfunctie en op de kaart zie je waar je je op dat moment bevindt.

 • Controleer de parkeerzone en bevestig door op “Ik ga hier parkeren” te drukken
 • Kies jouw eindtijd en druk op “Ok”
 • Controleer de gegevens en druk op “Start betalen”

Beëindigen of verlengen kan op ieder gewenst moment vóór het einde van de parkeersessie. Indien je voortijdig de parkeersessie stopt betaal je het daadwerkelijk geparkeerde bedrag. Dit zie je ook onder Transacties terug op de bon.

Indien je geen account hebt aangemaakt dien je het bedrag van te voren met iDEAL te betalen. De app van je bank stuurt je vervolgens terug naar de Ease2pay om de betaling meteen te verwerken. Pas op het moment dat de betaling verwerkt is kan je de parkeersessie starten. Controleer dit dus goed. De parkeerbelasting van een transactie zonder account kan niet deels worden teruggestort bij eerder afbreken van de parkeeractie, omdat wij deze direct afdragen aan de gemeenten. 

Ja dat kan. Open de app en druk linksboven op Account. Ga vervolgens naar Instellingen en switch de knop ‘Open-Eind’ parkeren aan. Deze functie werkt alleen als je voldoende tegoed hebt, want bij Open-Eind-parkeren wordt 24 uur vooruit gereserveerd, dus je tegoed moet voldoende zijn voor 24 uur parkeren of een dagkaart. Je ziet in het scherm boven de knop ‘Starten met parkeren’ dan ‘Open-Eind: €xx,- voor 24 uur” staan zodat je kunt controleren wat een hele dag of vergeten af te melden gaat kosten.

De volgende steden zijn aangesloten:

 

Alkmaar,Almelo,Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam,Apeldoorn, Arnhem, Assen, Badhoevedorp, Barneveld, Bergen, Bergen aan zee, Bergen op Zoom, Beverwijk, Bolsward, Breda, Burgh-Haamstede, Bussum, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Diemen, Doesburg, Dokkum, Domburg, Dordrecht, Drachten, Duivendrecht, Ede, Egmond aan Zee, Ellemeet, Emmen, Enschede, Etten-Leur, Franeker, Franekerdeel, Geldermalsen, Geldrop-Mierlo, Goes, Gorichem, Gouda, Groningen, Hardenberg, Harderwijk, Haren, Harlingen, Heemstede, Heerenveen, Heerlen, Helmond, Hengelo, Hilversum, Hoofddorp, Hoogeveen, Hoorn, Hulst, Ijsseltein, Kampen, Katwijk aan Zee, Leerdam, Leeuwarden, Leiden, Leiderdorp, Lelystad, Maastricht, Meppel,Muiden,Naarden, Nieuw Haamstede, Nieuw Vennep, Nijkerk, Nijmegen, Noordwelle, Oldenzaal, Oost Kapelle, Oosterhout, Oss, Oudekerk van de Amstel, Purmerend, Renesse, Ridderkerk, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Scheveningen, Schoorl, Sittrad-Geleen, Sneek, Terneuzen, Texel, Tiel, Tilburg, Utrecht, Valkenswaard, Veere, Veldhoven Velsen, Venlo, Vlissingen, Wageningen, Waterland, Waver, Weert, Westvoorne, Wetenschouwen, Woerden, Zaandam, Zaanstad, Zandvoort, Zierikzee, Zutphen, Zwijndrecht, Zwolle.

 

We zijn er altijd druk mee bezig dit uit te breiden. Houd vooral de social pagina’s in de gaten. 

 1. Open de app en ga naar “ Lopend”
 2. Druk op het juiste kenteken
 3. Druk onderaan op “Verleng parkeertijd”
 4. Verleng naar het gewenste tijdstip en druk op “OK”

Let op; sommige gemeenten hanteren een maximale parkeerduur (bijvoorbeeld in een drukke winkelstraat). Je mag dan bijvoorbeeld max 2 uur parkeren. In dat geval kan je de parkeersessie niet verlengen.

 1. Open de app en ga naar “ Lopend”
 2. Druk op het juiste kenteken
 3. Druk onderaan op “Stop parkeren”

Je betaalt alleen de parkeerkosten. Het gebruik van de app is gratis. Gebruik je de app zonder account betaal je voor iDeal €0,22 cent en voor het betalen met Creditcard €0,35 cent.

Ja dat kan. De app opent automatisch in de parkeerfunctie in de zone waar je je op dat moment bevindt. Beweeg de kaart tot jouw kenteken een blauwe grens overgaat. Bij het overgaan kun je de tarieven van andere zones zien. Op die manier kan je zien waar het parkeren goedkoper of zelfs gratis is.

Gemeenten bepalen zelf welke parkeerapps er zijn aangesloten. Met Ease2pay kun je bij meer dan 140 gemeenten mobiel parkeren en hier komen dagelijks nieuwe gemeenten bij. Wanneer je in een gemeente bent die niet is aangesloten op de Ease2pay app zie je een melding “Geen parkeergebied gevonden”.

Open de app en klik in het menu “Lopend” aan, je ziet nu een detailkaart met de plek waarop de auto is geparkeerd. Klik je op de kaart dan verschijnt de mogelijkheid “Open maps” om naar je auto te navigeren met diverse navigatiemogelijkheden.

Open de app. In het menu “Lopend” wordt met een rood cijfer aangegeven hoeveel parkeersessies er nog lopen.

Lukt het niet in de app om de parkeersessie te stoppen dan kun je ook nog naar www.ease2pay.nl/Account. Log in en je ziet een overzicht van je transacties met bovenin de lopende parkeersessie. Klik op “Stop parkeren” je ziet nu dat de transactieregel een bedrag krijgt, dat is het bedrag waarvoor je geparkeerd hebt.

In een paar stappen kun je erachter komen of de boete terecht of onterecht uitgeschreven is.

 1. Check in de app onder transacties of je op de dag en tijdstip waarop de parkeerboete is uitgeschreven daadwerkelijk hebt betaald. Zo niet dan is de boete terecht. Zowel, volg dan de volgende stappen:
 2. Controleer of je het juiste kenteken geselecteerd had. Zo niet klik dan onderaan jouw parkeertransactie op “Bezwaarformulier opvragen”. Vul de voorbeeldbezwaarbrief verder in met alle details. Wijzig de tekst met de toelichting dat je wel had betaald maar helaas onder het verkeerde kenteken. Stuur de brief naar de gemeente waarin je geparkeerd stond.
 3. Had je wel het juiste kenteken geselecteerd klik dan onderaan de desbetreffende parkeeractie op “Bezwaarformulier opvragen”. Vul de voorbeeldbezwaarbrief verder in met alle details en stuur hem naar de gemeente waarin jij geparkeerd stond. 

Hierna volgt een uitspraak door de betreffende gemeente op jouw bezwaar.

Als je per ongeluk het verkeerde kenteken hebt geselecteerd kan je dit niet meer aanpassen voor de lopende parkeersessie. Dit komt omdat we de reservering meteen doorzetten naar de database van het Nationaal Parkeer Register. Zo kunnen de controleurs ook zien dat je wel betaald hebt. Je kan je parkeersessie stoppen en een nieuwe parkeersessie starten voor het correcte kenteken. Mocht je toch een bekeuring ontvangen dan raden we je aan om bezwaar aan te tekenen. Zie daarvoor het kopje “Ik heb een parkeerboete gehad terwijl ik met de app betaald heb, wat nu?”

Probleem niet verholpen? Neem dan contact met ons op!

Tevreden over Ease2pay? Like ons voor alle updates!