Frequently Asked Questions (FAQ)

Hieronder wordt antwoord gegeven op de meestgestelde vragen over particulier gebruik. Voor vragen over Ease2pay Zakelijk, klik je op de knop hieronder.

Algemeen

Ease2pay is een app waarmee je kunt betalen voor parkeren, tanken en meer. Je hebt geen contant geld of een pinpas meer nodig. Je betaalt je parkeersessie en tankbeurt gemakkelijk met je smartphone.

De iOS app download je in de Apple Store → https://apple.co/2SBJHtX

En de Android versie download je in de Google Play Store→ http://bit.ly/2PtXR1w

Voor al jouw vragen en feedback kan je contact met ons opnemen. Open hiervoor het accountmenu in de app. Klik op “Help” en vervolgens op “Contact”. Daarnaast kun je ook contact opnemen via support@ease2pay.nl

Betalen

In de app zit een tegoed genaamd waarmee je betaalt. Met iDeal kun je 24/7 eenvoudig je tegoed ophogen.

 1. Open de app
 2. Druk rechtsonder op je € tegoed
 3. Kies “Saldo”
 4. Kies “Saldo ophogen”
 5. Kies het bedrag
 6. Druk onderaan op iDeal, selecteer jouw bank, druk op Saldo ophogen, en volg de stappen in je bankieren app
 1. Open de app
 2. Druk op account
 3. Druk op terugboeken
 4. Druk onderaan de pagina opnieuw op terugboeken om te bevestigen

Nee, het is alleen mogelijk om aan het begin van de transactie te betalen.

Het downloaden van de app is gratis. Betalen voor brandstof is gratis zonder enige transactiekosten. Voor betalen van een parkeertransactie met een account rekenen we €0,19 per parkeeractie. Met een abonnement kun je in de abonnementsperiode onbeperkt zonder transactiekosten parkeren. De tarieven van de week-, maand- en jaarabonnement vind je in de app in het accountmenu onder “Abonnement”. 

Gebruik je de parkeerapp zonder account dan betaal je voor iDeal €0,22 cent en voor het betalen met Creditcard €0,35 cent. Als je zonder account de app gebruikt kunnen we daarnaast je geld niet terugstorten op het moment dat je een parkeersessie eerder stopt dan de oorspronkelijk gekozen duur. Als je een account hebt dan storten we het te veel gereserveerde bedrag terug in je Wallet.

Als je vaak parkeert kun je een abonnement afsluiten zodat je geen transactiekosten meer betaalt. Als je een abonnement afsluit stopt deze automatisch na de periode waarvoor je hem hebt afgesloten. Als je dus voor een week of maand een abonnement afsluit, dan stopt deze na die ene week of maand. Je kunt dan wanneer het je uitkomt weer een nieuw abonnement afsluiten. Daarnaast kun je een voordeliger jaarabonnement afsluiten. Het loont al snel om een abonnement af te sluiten, bijvoorbeeld vanaf 3 transacties per week. 

Je kunt een abonnement afsluiten via account -> abonnementen. Daarnaast heb je de optie om een abonnement af te sluiten in het betaalscherm van je parkeertransactie. Als er al een abonnement actief is moet deze eerst verlopen voor je een nieuwe kunt afsluiten. Je kunt in het betaalscherm van een parkeertransactie zien hoe lang je abonnement nog geldig is. Dit kun je ook checken via account -> abonnementen. Zodra het abonnement is afgelopen zie je bij de eerstvolgende betaling van een parkeersessie dat je een nieuw abonnement kunt afsluiten, maar je kunt dan ook weer kiezen voor het betalen van transactiekosten. 

Je gebruikt iDeal om je tegoed op te hogen. Wanneer je in de mobiel bankieren-app van je bank ‘betalen zonder bankpas en/of reader’ nog niet hebt ingesteld heb je steeds een reader met bankpas nodig. Bij veel banken kun je een maximaal bedrag instellen dat je kunt betalen zonder bankpas en/of reader. Stel dat in op een bedrag waarmee je je tegoed wil ophogen zonder bankpas en/of reader te gebruiken.

Account

Open de app. Druk op Starten met Ease2pay>Ik ben al klant>Login met E-mail  en druk rechtsboven op Wachtwoord vergeten. Volg daarna de stappen in het scherm.

 

Of klik hier vanaf een laptop/computer om het wachtwoord te herstellen.

Het aanmaken van een account is heel eenvoudig binnen de Ease2pay app. De enige gegevens die we van je nodig hebben om een account aan te maken is je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Je naam en adres hoef je niet in te vullen om onze app met een account te kunnen gebruiken. Zo houden we het eenvoudig en deel je alleen de gegevens die je met ons wilt delen.

Je kunt onze app daarnaast ook gebruiken zonder een account aan te maken. Wel zit daar een aantal nadelen aan. Zo kunnen we je geld niet terugstorten op het moment dat je een parkeersessie eerder stopt dan de oorspronkelijk gekozen duur. Als je een account hebt dan storten we het te veel gereserveerde bedrag terug in je Wallet. Daarnaast betaal je altijd het maximale tarief voor je transactiekosten.

Je vindt je kassabon in de app terug onder “Transacties”

Via onze app kan je betalen voor tanken en parkeren. In het parkeergedeelte bieden we alleen straatparkeren (parkeerplaatsen beheerd door de gemeente) aan. Hiervoor betaal je parkeerbelasting aan de gemeente en op deze belasting wordt geen BTW geheven. Je betaalt dus alleen BTW over eventuele transactiekosten. Als je een transactie start vanuit je wallet betaal je geen transactiekosten en dus ook geen BTW.

Als je wel transactiekosten betaalt zie je dit uiteraard terug in je transactieoverzicht in de app, inclusief een BTW specificatie. Daarnaast zie je op het transactieoverzicht dat je kan downloaden op onze website ook een BTW specificatie van transacties zonder BTW. Hoe je dit overzicht kan aanvragen lees je hieronder bij “Hoe vraag ik een transactieoverzicht aan?”

Je kunt hier makkelijk inloggen vanaf een laptop/computer. Daar vind je een transactieoverzicht dat je kunt downloaden (en printen).

Wij vinden jouw privacy erg belangrijk. Daarom beslis jij zelf of jij je gegevens deelt of niet. Dit vind je terug in de app onder je Account>>Instellingen> Deel gegevens. Wanneer je je gegevens deelt met de verkoper, dan profiteer je automatisch van kortingen. Wij verkopen de gebruikersdata niet door en behandelen deze discreet. 

De enige gegevens die we van je nodig hebben om een account aan te maken zijn je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Je naam en adres hoef je niet in te vullen om onze app met een account te kunnen gebruiken. Zo houden we het eenvoudig en deel je alleen de gegevens die je met ons wilt delen. 

Je account (en daarmee ook je betaalgegevens) zijn gekoppeld aan je e-mailadres. Om jouw privacy en veiligheid te beschermen, kun je deze niet zomaar in de app aanpassen. Als je je e-mailadres wilt aanpassen kun je ons mailen via support@ease2pay.nl, wij helpen je dan graag verder!

Via de app kun je een transactie overzicht aanvragen. Wil je verder terug dan hij weergeeft? Dan kun je ons mailen en sturen we het volledige overzicht op!

Let op, als je de app gebruikt zonder account kunnen we je geen transactieoverzicht sturen omdat deze geanonimiseerd is. Mocht je toch informatie nodig hebben dan kun je ons mailen en zullen we, nadat we je geverifieerd hebben, specifieke informatie kunnen sturen. 

Tanken

 1. Open de app wanneer je op het tankstation bent en bij de gewenste pomp staat.
 2. Kies bovenin het menu voor de optie “Tanken”.
 3. Kies het juiste tankstation uit de lijst en druk op “Nu tanken!”
 4. Kies het juiste pompnummer.
 5. Selecteer voor welk bedrag jij wilt tanken en druk op “Nu betalen”.
 6. Zodra de betaling is afgerond kun je uitstappen en beginnen met tanken.

Ben je klaar? Hang de slang terug in de pomp.  

Het daadwerkelijk getankte bedrag betaal je, dat kun je controleren in het menu Transacties in de app.

 

Je kan al bij meer dan 600 tankstations door heel Nederland mobiel tanken. Je ziet in de app het actuele overzicht van stations.

Op dit moment zijn alleen Nederlandse tankstations aangesloten. 

Absoluut niet. De app is gekoppeld met de kassa van het tankstation waardoor de medewerkers een melding op het scherm krijgen dat jij met de app tankt én betaalt. Je kunt dus zonder zorgen na het tanken wegrijden.

Je mag je telefoon op het tankstation niet buiten de auto gebruiken. Het is wel toegestaan en hartstikke veilig om je mobiele telefoon in de auto te bedienen. Gebruik dus de telefoon bij aankomst op het tankstation wanneer je stilstaat. Leg daarna de telefoon weg en stap dan uit om te tanken.

Om te voorkomen dat je niet méér tankt dan het vooraf ingestelde bedrag hanteert de pomp een kleine veiligheidsmarge. Vaak stopt de pomp een liter onder het bedrag dat jij hebt ingesteld.  Het daadwerkelijk getankte bedrag, in dit voorbeeld €48,44, betaal je. Dit zie je ook onder Transacties terug op de bon.

Nee er zijn geen betaalkosten, enkel de prijs van de brandstof.

Je betaalt altijd de actuele literprijs zoals die vermeld staat op de pomp.

Ja. Het bonnetje vind je terug in de app onder “Transacties”.

Nee, als een tankstation gesloten is kun je niet met de app tanken. Openingstijden zijn per tankstation in de app aangegeven. Klik in de app op het tankstation icoon; hier vind je de openingstijden.

Het volledige bedrag wordt automatisch teruggestort in jouw tegoed wanneer je niet binnen 1 minuut na de betaling begint met tanken.

Als het pompnummer niet in de app staat dan is het niet mogelijk om bij die pomp te tanken. Kies een andere pomp als dat mogelijk is.

Jazeker. Betalen met je telefoon is zelfs veiliger omdat je in de auto de betaling kunt voldoen. 

Mocht je het direct in de gaten hebben pak dan de slang van de geselecteerde pomp en hang hem meteen weer terug. Jouw transactie wordt dan geannuleerd en het bedrag wordt teruggestort in jouw tegoed.

 

Is er al iemand bezig met tanken, spreek dan degene aan en probeer er samen uit te komen. Op een bemand tankstation kan een pompwissel eventueel worden opgelost via de kassa in de shop.

 

Het tankstation en Ease2pay kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor dergelijke misverstanden. Let dus altijd goed op welke pomp je in de app selecteert.

Als een tankstation (tijdelijk) niet meer zichtbaar is in de app dan is er geen verbinding meer met het tankstation. Mobiel tanken is dan op dat tankstation (tijdelijk) niet mogelijk.

Ja dat kan. Hang het tankpistool terug en de tankbeurt wordt automatisch gestopt. Je betaalt het daadwerkelijk getankte bedrag. Dit zie je ook onder Transacties terug op de bon.

Ja vaak wel, check de app voor alle kortingacties

Tank & Schenk is een functie in de Ease2pay app waarmee je voor jouw lokale (sport)vereniging kunt sparen. Voeg jouw club toe en je spaart automatisch bij iedere getankte liter voor je vereniging.

Als je voor minder geld tankt dan het maximumbedrag dat je hebt geselecteerd in de app dan storten we het te veel gereserveerde bedrag terug in je Wallet.

Let op: dit kunnen we alleen doen als je de app gebruikt met een account. Als je niet bent ingelogd kunnen we helaas het te veel betaalde bedrag niet terugstorten.

Parkeren

 1. Open de app. De app opent automatisch in de parkeerfunctie en op de kaart zie je waar je je op dat moment bevindt.
 2. Controleer de parkeerzone en bevestig door op “Bevestig zone” te drukken.
 3. Je ziet nu in welke zone je voor welk kenteken gaat parkeren. Je kunt nu instellen of je met of zonder eindtijd gaat parkeren. Je ziet meteen hoeveel het gaat kosten. Controleer de gegevens en druk op “Betalen”
 4. Je bent nu in het betaalscherm. Controleer de gegevens en de betaalmethode, druk op “Betalen” om te starten met parkeren.

Indien je geen account hebt aangemaakt dien je het bedrag van te voren met iDEAL te betalen. De app van je bank stuurt je vervolgens terug naar de Ease2pay om de betaling meteen te verwerken. Pas op het moment dat de betaling verwerkt is kan je de parkeersessie starten. Controleer dit dus goed. De parkeerbelasting van een transactie zonder account kan niet deels worden teruggestort bij eerder stoppen van de parkeeractie, omdat wij geen account van je hebben. Wil je bij eerder stoppen wel je geld terug maak dan gratis een account aan in de app.

Ja dat kan. In het scherm waar je de eindtijd kiest zit de knop “Zonder eindtijd”. Deze functie werkt alleen als je voldoende tegoed hebt, want bij Open-Eind-parkeren wordt 24 uur vooruit gereserveerd, dus je tegoed moet voldoende zijn voor 24 uur parkeren of een dagkaart. Je ziet in het scherm boven de knop ‘Betalen’ dan ‘Met parkeren zonder eindtijd parkeer je voor de maximale parkeerduur tot maximaal 24 uur. Wanneer je handmatig stopt met parkeren wordt het bedrag aangepast naar de geparkeerde tijd.” staan zodat je kunt controleren wat een hele dag of vergeten af te melden gaat kosten.

Je kunt in meer dan 140 steden mobiel parkeren met de app. Hier komen steeds meer gemeenten bij, hieronder een overzicht:

Alkmaar,Almelo,Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam,Apeldoorn, Arnhem, Assen, Badhoevedorp, Barneveld, Bergen, Bergen aan zee, Bergen op Zoom, Beverwijk, Bolsward, Breda, Burgh-Haamstede, Bussum, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Diemen, Doesburg, Dokkum, Domburg, Dordrecht, Drachten, Duivendrecht, Ede, Egmond aan Zee, Ellemeet, Emmen, Enschede, Etten-Leur, Franeker, Franekerdeel, Geldermalsen, Geldrop-Mierlo, Goes, Gorichem, Gouda, Groningen, Hardenberg, Harderwijk, Haren, Harlingen, Heemstede, Heerenveen, Heerlen, Helmond, Hengelo, Hilversum, Hoofddorp, Hoogeveen, Hoorn, Hulst, Ijsseltein, Kampen, Katwijk aan Zee, Leerdam, Leeuwarden, Leiden, Leiderdorp, Lelystad, Maastricht, Meppel,Muiden,Naarden, Nieuw Haamstede, Nieuw Vennep, Nijkerk, Nijmegen, Noordwelle, Oldenzaal, Oost Kapelle, Oosterhout, Oss, Oudekerk van de Amstel, Purmerend, Renesse, Ridderkerk, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Scheveningen, Schoorl, Sittrad-Geleen, Sneek, Terneuzen, Texel, Tiel, Tilburg, Utrecht, Valkenswaard, Veere, Veldhoven Velsen, Venlo, Vlissingen, Wageningen, Waterland, Waver, Weert, Westvoorne, Wetenschouwen, Woerden, Zaandam, Zaanstad, Zandvoort, Zierikzee, Zutphen, Zwijndrecht, Zwolle.

We zijn er altijd druk mee bezig dit uit te breiden. Houd vooral de social pagina’s in de gaten. 

Als je je parkeersessie eerder stopt dan de ingestelde parkeerduur dan storten we het te veel gereserveerde bedrag terug in je Wallet.

Let op: dit kunnen we alleen doen als je de app gebruikt met een account. Als je niet bent ingelogd met een account dan kunnen we helaas het te veel betaalde bedrag niet terugstorten.

Als je de app gebruikt zonder dat je een account hebt  dan kunnen we resterende bedrag helaas niet terug betalen als je de parkeersessie eerder stopt. De ontvangen parkeergelden dragen we namelijk af aan de betreffende gemeente. 
De app gebruiken zonder account hebben we gemaakt voor die personen die alleen het kenteken met ons willen delen. Net zoals je bij de parkeermeter op straat alleen je kenteken hoeft in te voeren.
 1. Open de app, je komt meteen in scherm met je lopende parkeeractie
 2. Druk op “Verlengen”
 3. Verleng naar het gewenste tijdstip en druk op “OK

Let op; sommige gemeenten hanteren een maximale parkeerduur (bijvoorbeeld in een drukke winkelstraat). Je mag dan bijvoorbeeld max 2 uur parkeren. In dat geval kan je de parkeersessie niet verlengen.

 1. Open de app, je komt meteen in scherm met je lopende parkeeractie
 2. Druk op “Stop”

Naast de parkeerkosten betaal je € 0,19 per parkeertransactie.

Je kunt ook een abonnement nemen waardoor je gedurende de abonnementsperiode geen transactiekosten betaalt. Open in de app het accountmenu en selecteer “Abonnementen”. Druk op “Kies abonnement” knop, nu opent het scherm waarin je een abonnement voor 7 dagen, 30 dagen of 365 dagen kunt afsluiten. Als je een abonnement afsluit worden er geen transactiekosten gerekend bij het parkeren. Je abonnement wordt niet automatisch verlengd als de periode is verstreken.

Gebruik je de app zonder account betaal je voor iDeal €0,22 cent en voor het betalen met Creditcard €0,35 cent.

Naast de parkeerkosten betaal je transactiekosten of een abonnement. Alle bijkomende diensten zoals pushnotificatie, kenteken wijzigen of een extra kenteken, zijn gratis.

Ja dat kan. De app opent automatisch in de parkeerfunctie in de zone waar je je op dat moment bevindt. Beweeg de kaart tot jouw kenteken een blauwe grens overgaat. Bij het overgaan kun je de tarieven van andere zones zien. Op die manier kan je zien waar het parkeren goedkoper of zelfs gratis is.

Gemeenten bepalen zelf welke parkeerapps er zijn aangesloten. Met Ease2pay kun je bij meer dan 140 gemeenten mobiel parkeren en hier komen dagelijks nieuwe gemeenten bij. Wanneer je in een gemeente bent die niet is aangesloten op de Ease2pay app zie je een melding “Geen parkeergebied gevonden”.

Open de app en klik op het kenteken in de pointer op de kaart. Het scherm “Selecteer voertuig ” opent en kun je kentekens toevoegen. Je kan dit ook in het accountmenu doen wanneer je “Voertuigen” selecteert.

Open het accountmenu en selecteer “Voertuigen”. Swipe de regel van het kenteken dat je wilt verwijderen van rechts naar links om het voertuig te verwijderen.

Open de app en klik op het kenteken in de pointer op de kaart. Het scherm “Selecteer voertuig ” opent kies hier uit je toegevoegde kentekens het juiste kenteken waarmee je wilt parkeren.

Open de app bij een lopende parkeersessie zie je nu een detailkaart met de plek waarop jouw auto is geparkeerd. Klik op de kaart en kies jouw navigatieapp. Klik hierop om je naar jouw auto te laten navigeren.

In het Ease2pay app icoon op je scherm wordt met een rood cijfer aangegeven hoeveel parkeersessies er nog lopen.

Lukt het niet in de app om de parkeersessie te stoppen dan kun je ook nog naar www.ease2pay.nl/Account. Log in en je ziet een overzicht van je transacties met bovenin de lopende parkeersessie. Klik op “Stop parkeren” je ziet nu dat de transactieregel een bedrag krijgt, dat is het bedrag waarvoor je geparkeerd hebt.

In een paar stappen kun je erachter komen of de boete terecht of onterecht uitgeschreven is.

 1. Check in de app onder transacties of je op de dag en tijdstip waarop de parkeerboete is uitgeschreven daadwerkelijk hebt betaald. Zo niet dan is de boete terecht. Zowel, volg dan de volgende stappen:
 2. Controleer of je het juiste kenteken geselecteerd had. Zo niet klik dan onderaan jouw parkeertransactie op “Bezwaarformulier opvragen”. Vul de voorbeeldbezwaarbrief verder in met alle details. Wijzig de tekst met de toelichting dat je wel had betaald maar helaas onder het verkeerde kenteken. Stuur de brief naar de gemeente waarin je geparkeerd stond.
 3. Had je wel het juiste kenteken geselecteerd klik dan onderaan de desbetreffende parkeeractie op “Bezwaarformulier opvragen”. Vul de voorbeeldbezwaarbrief verder in met alle details en stuur hem naar de gemeente waarin jij geparkeerd stond. 

Hierna volgt een uitspraak door de betreffende gemeente op jouw bezwaar.

Als je per ongeluk het verkeerde kenteken hebt geselecteerd kan je dit niet meer aanpassen voor de lopende parkeersessie. Dit komt omdat we de reservering meteen doorzetten naar de database van het Nationaal Parkeer Register. Zo kunnen de controleurs ook zien dat je wel betaald hebt. Je kan je parkeersessie stoppen en een nieuwe parkeersessie starten voor het correcte kenteken. Mocht je toch een bekeuring ontvangen dan raden we je aan om bezwaar aan te tekenen. Zie daarvoor het kopje “Ik heb een parkeerboete gehad terwijl ik met de app betaald heb, wat nu?”

De parkeertarieven worden berekend aan de hand van de starttijd en de opgegeven eindtijd. Op basis van deze tijden ontvangen wij een bedrag vanuit het Nationaal Parkeer Register dat we terugkoppelen in de app. Dit tarief is gelijk aan het tarief dat je zou betalen bij een parkeerzuil op straat. Als je de parkeersessie eerder beëindigt wordt op basis van de starttijd en de nieuwe eindtijd het daadwerkelijke te betalen bedrag berekend en teruggekoppeld. Indien je de parkeersessie met een account hebt gestart ontvang je het te veel betaalde bedrag terug in je Wallet.

Iedere gemeente bepaalt per zone in welke tijdseenheden het parkeertarief berekend wordt. In de ene zone kan het dus zijn dat je per minuut betaalt terwijl je in de andere zone per kwartier betaalt. Omdat de getoonde tarieven berekend worden op basis van de informatie uit de database komt deze overeen met het tarief dat je zou betalen bij een parkeerzuil op straat. Omdat in de app de tarieven per uur getoond worden, kan het kloppen dat dit niet exact overeenkomt met het tarief dat je daadwerkelijk betaalt voor een bepaalde periode.

Ja dat kan. In het menu “Transacties” kan je per transactie aangeven of deze sessie privé of zakelijk was. Daaronder kun je meteen een notitie toevoegen. Hiermee kan je makkelijk bijhouden voor welke klant of project een declaratie is.

Parkeren met abonnement

Ja je kunt kiezen uit verschillende abonnementen waardoor je gedurende de abonnementsperiode geen transactiekosten betaalt. Open in de app het accountmenu en selecteer “Abonnementen”. Druk op “Kies abonnement” knop, nu opent het scherm waarin je een abonnement voor 7 dagen, 30 dagen of 365 dagen kunt afsluiten. Als je een abonnement afsluit worden er geen transactiekosten gerekend bij het parkeren. Je abonnement wordt niet automatisch verlengd als de periode is verstreken.

Naast de parkeerkosten betaal je zonder abonnement € 0,19 per parkeertransactie.

Je kunt ook een abonnement nemen waardoor je gedurende de abonnementsperiode geen transactiekosten betaalt. Open in de app het accountmenu en selecteer “Abonnementen”. Druk op “Kies abonnement” knop, nu opent het scherm waarin je een abonnement voor 7 dagen, 30 dagen of 365 dagen kunt afsluiten. Als je een abonnement afsluit worden er geen transactiekosten gerekend bij het parkeren. Je abonnement wordt niet automatisch verlengd als de periode is verstreken.

Neem je een parkeerabonnement dan ontvang je tot 31 december 2020 een korting van 1 cent per getankte liter. Dus wanneer je regelmatig tankt dan verdient het abonnement zich terug.

Probleem niet verholpen? Neem dan contact met ons op!