Frequently Asked Questions (FAQ)

Hieronder wordt antwoord gegeven op de meestgestelde vragen voor Ease2pay Zakelijk.

Voor vragen over Ease2pay voor particulieren, klik je hieronder.

Algemeen

Voor elke onderneming, klein of groot, die zakelijk tankt en parkeert. Met de Ease2pay app kan er betaald worden voor tanken en parkeren op straat. Alle transacties verschijnen overzichtelijk op één btw-factuur.

Het gebruik van Ease2pay Zakelijk is niet alleen de goedkoopste oplossing, maar ook de gemakkelijkste. Je kunt tanken én parkeren met 1 app. Elke maand staat er een fiscus-proof factuur klaar in het Ease2pay portaal. Het tankproces is vele malen sneller. Bovendien voorkom je pasfraude want de app is direct gekoppeld aan de gebruiker.

Stap 1: Maak hier een account aan

Stap 2: Activeer tanken en/of parkeren 

Stap 3: Voeg de medewerkers toe 

Stap 4: Stort een saldo naar keuze, via iDEAL kan je je saldo ophogen. 

Stap 5: Je kan nu tanken en/of parkeren 

Stap 6: Je ontvangt aan het einde van de een kalendermaand een verzamelfactuur. 

Er is ook een uitgebreidere handleiding zakelijk account beschikbaar

Met de Ease2pay app gaat alles geautomatiseerd. Er zijn geen handelingskosten of kosten voor een plactic pas. Daarnaast betaal je per bedrijf, ongeacht het aantal medewerkers. 

De app heeft een landelijke dekking. Kijk in de app voor het tankstation bij jou in de buurt.

Je kunt de app downloaden voor alle iOS en Android toestellen.

Account

Dit is niet nodig. Mocht je de app zowel particulier als zakelijk willen gebruiken dan is het alleen een kwestie van inloggen met jouw andere account.

Registreren kan eenvoudig via de website www.ease2pay.eu/zakelijk/

Ja, het hoofdaccount kan velocity rules instellen. Velocity rules zijn vooraf ingestelde limieten. Een velocity rule kan bijvoorbeeld zijn “max. €100,- per week”

Dat kan. Je kunt zowel een particulier als een zakelijk account hebben. Wanneer je uitlogt met je zakelijke e-mailadres kun je daarna met je particuliere e-mailadres inloggen.

De e-mailadressen voor deze twee accounts moeten wel verschillend zijn. Op het moment dat je een bestaand particulier account koppelt aan een zakelijk account vervalt de particuliere omgeving voor dit account.

Ja dit kan. Gebruik het contactformulier op de website, dan assisteren wij bij de inschrijving.

Je kunt hier gemakkelijk jouw wachtwoord opnieuw instellen. 

Betalen

Tot 31 oktober 2020 betaal je helemaal niks voor Ease2pay Zakelijk! Vanaf 1 november 2020 betaal je €1,50 per maand (excl. btw). Dit account is maandelijks opzegbaar. Verder zijn er geen kosten behalve de gebruikelijke parkeer- en tankkosten. 

Je kunt je tegoed opwaarderen door in te loggen met je zakelijke account in de Ease2pay portaal. Vanuit hier kun je met iDeal betalen.  Opwaarderen vanuit de app kan niet met een zakelijk account. Klik hier om in te loggen.

Op het Ease2pay portaal kun je inloggen. Hier staan maandelijks de verzamelfacturen met BTW voor alle tank- en parkeertransacties.

Log in op onze zakelijke portal en kies voor saldo ophogen

Ja. Met de app betaal je altijd de actuele prijs aan de pomp. 

Als je je zakelijke wallet ophoogt geef je nog geen geld uit. Het geld dat in je wallet staat is nog van jou. Je kan maandelijks een factuur downloaden. Deze factuur bevat de transacties die die maand daadwerkelijk gedaan zijn, daar betaal je ook de BTW over. Zie het geld dat je in je wallet plaatst als een vooruitbetaling.

Als je graag wil dat je facturen overeenkomen met je betalingen dan kan je het volgende doen:

  1. Bepaal een maximaal bedrag waarvoor maandelijks getankt en geparkeerd mag worden door je werknemers.
  2. Hoog je wallet op tot dit bedrag. Deze betaling kan je dan zien als een soort borg.
  3. Hoog je wallet vervolgens maandelijks op voor het factuurbedrag van de vorige maand. Je hebt dan je buffer weer aangevuld tot je zelf bepaalde maximumbedrag.
  4. Nu kan je de ophoging elke maand koppelen aan de factuur. Je hebt alleen je zelf bepaalde buffer/borg als vooruitbetaling.

Bij het gebruik van een zakelijk account kan je je saldo niet zien in de app. Dit is zodat medewerkers van bedrijven met meerdere medewerkers het bedrijfssaldo niet in kunnen zien.

In de zakelijke portaal kan je inloggen met het admin account. In de portaal kan je wel het actuele saldo zien. Hier kan je ook nieuwe gebruikers toevoegen en facturen downloaden. Klik hier om in te loggen bij de zakelijke portaal.

Mobiel tanken

  1. Open de app wanneer je op het tankstation bent en bij de gewenste pomp staat.
  2. Kies bovenin het menu voor de optie “Tanken”.
  3. Kies het juiste tankstation uit de lijst en druk op “Nu tanken!”
  4. Kies het juiste pompnummer.
  5. Selecteer voor welk bedrag jij wilt tanken en druk op “Nu betalen”.
  6. Zodra de betaling is afgerond kun je uitstappen en beginnen met tanken.

Ben je klaar? Hang de slang terug in de pomp.

Het daadwerkelijk getankte bedrag betaal je, dat kun je controleren in het menu Transacties in de app.

Absoluut niet. De app is gekoppeld met de kassa van het tankstation waardoor de medewerkers een melding op het scherm krijgen dat jij met de app tankt én betaalt. Je kunt dus zonder zorgen na het tanken wegrijden.

Probleem niet verholpen? Neem dan contact met ons op!