Hygiëne tijdens het tanken: 3 tips

Datum

voorkom coronavirus

De Nederlandse overheid heeft geadviseerd om regelmatig je handen te wassen en geen handen te schudden. Dit zijn enkele maatregelen die de verspreiding van het coronavirus beperken. Helaas is het niet mogelijk om op ieder moment van de dag je handen te wassen en ziekteverwekkers te ontlopen. De risico’s liggen vooral bij drukbezochte plekken waar fysiek contact onontkoombaar is. Locaties zoals tankstations zijn daarom de plekken waar hygiëne voorop moet staan. Naast het vasthouden van de tankslang, moeten bestuurders aan de lopende band betalen via een pinterminal of met contant geld. Om voorzorgsmaatregelen te treffen geven we hieronder drie tips om jouw bezoek aan een tankstation zo hygiënisch mogelijk te maken. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen.

Gebruik plastic handschoenen

Ze hangen er niet voor niks: de plastic handschoenen bij tankstations. Vooral nu het aantal Corona besmettingen in Nederland blijven stijgen, is het sterk aangeraden om de handschoenen te gebruiken. De handvatten van de benzineslang zitten namelijk vol bacteriën omdat ze honderden keren per dag worden aangeraakt door verschillende bestuurders. Als een tankstation geen plastic handschoenen aanbiedt, zorg er dan voor dat je goed je handen wast na je tankbeurt. 

Kies voor bediening aan de pomp

Meer dan de helft van de tankstations in Nederland is onbemand. Bij deze tankstations zal je zelf moeten tanken en betalen. Toch zijn er in Nederland diverse pomphouders die een pompbediende hebben rondlopen. De pompbediende verleent de volledige tankservice en zorgt ervoor dat jij niet in contact hoeft te komen met bacteriën. Aangezien slechts één persoon zich bezighoudt met de handelingen, wordt hygiëne gewaarborgd. Je vindt de bedieningsservice niet alleen in dorpen, maar ook bij de Shell van Koen van der Knaap in Rotterdam.

tankstation hygiene

Betaal met je smartphone

Het risico dat ontstaat bij onbemande tankstations wordt grotendeels voorkomen door gebruik te maken van mobiel tanken. Pinterminals worden over het algemeen weinig schoongemaakt en bij het pinnen van grote bedragen is het invoeren van een pincode vereist. Contact met pinterminals is daarom vaak onvermijdbaar bij onbemande tankstations. Maar ook bij bemande tankstations loop je veelal het risico op gevaarlijke bacteriën. Naast het gebruik van pinterminals, is contant betalen hier nog altijd een veelgebruikt betaalmiddel. Hierbij is de kans op fysiek contact met medewerkers erg groot, wat vanwege het coronavirus ongewenst is. Indien je kiest voor mobiel tanken, kan je alle betalingshandelingen verrichten via je smartphone. Vanuit je eigen auto hoef je nooit in contact te komen met onhygiënische betaalsystemen. Dit verkleint de besmettingskans voor jou en de werknemers van een benzinestation.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  Voornaam

  Achternaam

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  nl_NLNL

  Neem contact op

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   Voornaam

   Achternaam

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht